As I Lay Dying

+ Whitechapel

Ook in 2020 zal As I Lay Dying terugkeren naar Nederland! De Amerikaanse metalcoreband speelt op donderdag 16 april een show in TivoliVredenburg, Utrecht.

De Amerikaanse metalcoreband As I Lay Dying was er een paar jaar tussenuit, maar keerde in 2019 terug met het allesversplinterende album ‘Shaped By Fire’, hun eerste nieuwe werk sinds ‘Awakened’ (2012). Vanaf de eerste harde noten is het duidelijk dat het vijftal nog steeds bij de top van de metalcore hoort. De band heeft zich altijd weten te onderscheiden van hun collega’s door het hoge niveau van hun vocalen (de oerschreeuw van frontman Tim Lamebsis versus de cleane vocals van bassist Josh Gilbert), en dat is ook op deze nieuwe plaat het geval.

Whitechapel

Deathcore smaakmakers Whitechapel liet dit jaar met z’n zevende studioalbum ’The Valley’ horen dat het veel meer in z’n mars heeft dan enkel botte grooves en ijzingwekkende vocalen. Singles als ‘When A Demon Defiles A Witch’ en ‘Hickory Creek’ zijn gevuld met emotionele vocalen en meeslepende songwriting, terwijl ‘Brimstone’ en ‘Black Bear’ laten horen dat de groep bruter is dan ooit.

De support bij deze show zal worden verzorgd door Une Misère en Emmure!

Om de video te kunnen bekijken moet je eerst de cookies accepteren.