Eluveitie

+ Lacuna Coil

Als onderdeel van hun Europese tour ‘Ategnatos’ komt Eluveitie naar Nederland en België! De Zwitserse folk/metalband speelt op zondag 10 november een show in Muziekcentrum Trix, Antwerpen.

De Zwiterse folkmetalband Eluveitie combineert zware metalriffs met Keltische melodieën en oude instrumenten als de draailier en de doedelzak. Op grond van hun debuutalbum ‘Spirit’ (2006) werd de band opgepikt door het Nuclear Blast label, waar ze tot op de de dag van vandaag hun platen uitbrengen. Het negenmansgezelschap kende veel bezettingswisselingen, maar met met nieuwe zangeres Fabienne Ernie hebben ze een gouden greep gedaan. Na het folkgeoriënteerde ‘Evocation II: Pantheon’ (2017) komt de band dit jaar met ‘Ategnatos’, dat, afgaande op de single ‘Rebirth’, een stuk steviger wordt!

Lacuna Coil

De special guest voor deze tour is niemand minder dan het Italiaanse Lacuna Coil. De band handelt in dikke riffs, hemelse zangliijnen, verontrustend gegrom en drums die je in je buik raken. Dit doet de band al jaren met veel succes, en ze vervullen dan ook een pioniersrol als het gaat om symfonische metal.

De avond zal worden geopend door de nu/metalband Infected Rain!

Om de video te kunnen bekijken moet je eerst de cookies accepteren.